You are here:
>>
>>
>>
Verslavingskliniek in Thailand

Verslavingskliniek in Thailand

Het beste wat ik ooit voor mijzelf gedaan heb is dat ik gestopt ben met het gebruiken van drank en drugs. Ik was een puber toen ik begon met het drinken van alcohol en het roken van sigaretten, en vrij snel erna volgde het roken van wiet. Als jonge jongen was ik onzeker – zoals vele anderen op die leeftijd – en de drank en drugs gaven mij iets wat ik dacht niet in mijzelf te hebben. Ik vond het stoer, de drank en wiet voelde lekker en eindelijk hoorde ik ergens bij. Mijn leven begon vrij snel te ontsporen – van school gestuurd, kinderrechter etc.

Het duurde niet lang voordat ik mijn eerste xtc pil nam en mijn eerste lijntje coke. Mijn leven was prima, de jaren bestonden uit school, werken, feesten. Een prima leven vond ik. Toen ik begin twintig was liep mijn drugsgebruik uit de hand en begon mijn leven er flink onder te lijden.

Hope Rehab TukTuk

Ik had moeite met functioneren op mijn school en op mijn werk, en financieel kon ik ook geen vooruitgang boeken. Er was een duidelijk verschil tussen mij en mijn vrienden. Zij hielden wel van een feestje en een jointje, maar ik kon niet ‘normaal’ doen. Ze spraken mij hier geregeld op aan: ‘Henk, doe es ff normaal joh, dat gaat nooit goed’. In de jaren erna waren mijn vrienden hun leven aan het opbouwen, maar ik kon nauwelijks een stap verder doen. Mijn vrienden trouwden, kregen kinderen, hadden hun school afgemaakt en werkten aan hun carriere. Ik zat te drinken, blowen en te snuiven en gebruikte meerdere soorten medicijnen. Ik werd depressief en de afstand tussen mij en mijn vrienden werd steeds groter. Over de jaren was ik in allerlei verslavingsklinieken geweest en op zich had ik wel de wens om te stoppen met drank en drugs, maar ik ging nooit tot het uiterste om clean te blijven.

Op 13 september 2010 ging ik opnieuw naar een kliniek, ditmaal in het buitenland en voor een langere periode. Ik zat psychisch, fysiek en financieel aan de grond. Een depressief en drugsverslaafd wrak. Mijn 29e verjaardag had ik in een kliniek in Utrecht gevierd en nu zou ik ook mijn 30e verjaardag in een kliniek zijn. Het kon mij niets meer schelen, ik wist dat ik mijn leven drastisch moest veranderen. Dit was de eerste keer dat ik echt naar mij en mijn problemen wilde kijken en er ook daadwerkelijk aan te werken.

Het was soms best lastig en heel veel werk, maar het is het beste wat ik ooit gedaan heb. In de kliniek kreeg ik de hulp die ik nodig had en de feedback die ik moest horen om mijn leven beter te kunnen leiden. Ik ben op dit moment ruim 5 jaar drank en drugs vrij en trots op de dingen die ik doe vandaag de dag. Ik voel mij goed, ik ben blij en stabiel. En dat is fantastisch!

Other Topics That Might Interest You

Hope Rehab Christmas

A Christmas Gift with Hope Rehab Thailand

If you really want this Christmas to be different, perhaps the wisest course of action would be to seek help with the things that are holding you back. This would not only many a better festive season but more importantly a better life

Hope Rehab Sunrise View

The Great Escape – Thailand Means No Cold Winter Blues

Winter can be a particularly challenging time for our mental health. Sometimes the best solution to a dark time can be a change of scenery. This is not about running away from our problems but about doing what we need to do in order to manage and survive them.

Hope Rehab Thailand koh Sichang island beach

Hope Rehab Adventure – Life Changing Experiences

During your time with us at Hope, you can expect a life-changing adventure, but we will also provide you with the tools you need for a better future. This is not a quick fix because quick fixes don’t tend to last

Hope Rehab TukTuk

Summertime Blues – Depression, Anxiety, and Addiction Issues

A lack of love for the summertime may just be down to personal preference, but it can also be due to an underlying disorder or because we’ve had bad experiences at this time of year. Summer can bring out the worst in us, and this is particularly the case if we have some kind of addiction issue.

GET IN TOUCH TODAY AND HEAR BACK FROM US WITHIN 12 HOURS