You are here:
>>
>>
>>
Verslavingskliniek in Thailand

Verslavingskliniek in Thailand

Het beste wat ik ooit voor mijzelf gedaan heb is dat ik gestopt ben met het gebruiken van drank en drugs. Ik was een puber toen ik begon met het drinken van alcohol en het roken van sigaretten, en vrij snel erna volgde het roken van wiet. Als jonge jongen was ik onzeker – zoals vele anderen op die leeftijd – en de drank en drugs gaven mij iets wat ik dacht niet in mijzelf te hebben. Ik vond het stoer, de drank en wiet voelde lekker en eindelijk hoorde ik ergens bij. Mijn leven begon vrij snel te ontsporen – van school gestuurd, kinderrechter etc.

Het duurde niet lang voordat ik mijn eerste xtc pil nam en mijn eerste lijntje coke. Mijn leven was prima, de jaren bestonden uit school, werken, feesten. Een prima leven vond ik. Toen ik begin twintig was liep mijn drugsgebruik uit de hand en begon mijn leven er flink onder te lijden.

Hope Rehab TukTuk

Ik had moeite met functioneren op mijn school en op mijn werk, en financieel kon ik ook geen vooruitgang boeken. Er was een duidelijk verschil tussen mij en mijn vrienden. Zij hielden wel van een feestje en een jointje, maar ik kon niet ‘normaal’ doen. Ze spraken mij hier geregeld op aan: ‘Henk, doe es ff normaal joh, dat gaat nooit goed’. In de jaren erna waren mijn vrienden hun leven aan het opbouwen, maar ik kon nauwelijks een stap verder doen. Mijn vrienden trouwden, kregen kinderen, hadden hun school afgemaakt en werkten aan hun carriere. Ik zat te drinken, blowen en te snuiven en gebruikte meerdere soorten medicijnen. Ik werd depressief en de afstand tussen mij en mijn vrienden werd steeds groter. Over de jaren was ik in allerlei verslavingsklinieken geweest en op zich had ik wel de wens om te stoppen met drank en drugs, maar ik ging nooit tot het uiterste om clean te blijven.

Op 13 september 2010 ging ik opnieuw naar een kliniek, ditmaal in het buitenland en voor een langere periode. Ik zat psychisch, fysiek en financieel aan de grond. Een depressief en drugsverslaafd wrak. Mijn 29e verjaardag had ik in een kliniek in Utrecht gevierd en nu zou ik ook mijn 30e verjaardag in een kliniek zijn. Het kon mij niets meer schelen, ik wist dat ik mijn leven drastisch moest veranderen. Dit was de eerste keer dat ik echt naar mij en mijn problemen wilde kijken en er ook daadwerkelijk aan te werken.

Het was soms best lastig en heel veel werk, maar het is het beste wat ik ooit gedaan heb. In de kliniek kreeg ik de hulp die ik nodig had en de feedback die ik moest horen om mijn leven beter te kunnen leiden. Ik ben op dit moment ruim 5 jaar drank en drugs vrij en trots op de dingen die ik doe vandaag de dag. Ik voel mij goed, ik ben blij en stabiel. En dat is fantastisch!

Other Topics That Might Interest You

Jamie Hope

Am I Too Old For Rehab?

Can we be too old for rehab? In this post we examine legitimate age-related concerns while also explaining why it is never too late for second-chances in life.

Meditation with Alon

Singing Bowl Therapy

Sound therapy is based on the idea that vibration is a foundational principle of our universe. We can use sound as an aid to meditation and relaxation.

"*" indicates required fields

Name*
Country*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Contact us

"*" indicates required fields

Your Name*
Country*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.

MOST RECENT BLOG POSTS

Media about us:

GET IN TOUCH TODAY AND HEAR BACK FROM US WITHIN 12 HOURS

"*" indicates required fields

Name*
Country*
This field is for validation purposes and should be left unchanged.